torsdag 9 januari 2014

5 månader

Alicia 5 månader


Tiden går & vår lilla prinsessa är idag 5 månader. Otroligt vad fort det går & hur mycket som har hänt med det lilla livet under de här 5 månaderna. Min lilla bebis är på väg att bli stor.

♥ Under månaden som har gått har Alicia lärt sig att gripa tag i saker som man håller framför henne. Helst så ska man hålla sakerna nära henne annars så tittar hon hellre på dem.

♥ Den 15/12 invigde hon barnmatsstolen & den blev en riktig favorit att sitta i. Av alla ställen sitter hon helst i den & tittar på allt runtomkring. Att sitta med när resten av familjen äter är också jätte mysigt.

 ♥ Alicia är stark i kroppen & har länge (någon/några månader) kunnat stå på sina ben när man håller i henne. Man kan alltså inte släppa henne =)) utan man håller ju i henne. Hon känns stabil & stark i sin kropp. Ligger hon på ryggen så försöker hon ibland sätta sig upp, det ser ut som att hon gör sit ups 

♥ Strax före jul hade Alicia sin första magsjuka & det var inte det minsta roligt för lilla tjejen =(( Det lät som att hon höll på att kvävas & sen kräktes hon & efteråt blev hon jätte ledsen =((
Efter detta ändrades hennes matrutiner helt, i ca 1-2 veckor efter magsjukan ville hon knappt äta men det har hon tagit igen nu. Nu äter hon oftast både runt 00, 03 & sen vid 06-09. Så 1 mål har tillkommit, men det är ju egentligen inte så konstigt, hon behöver väl äta upp sig lite efter de 2 veckorna då han knappt åt. Hennes mage hamnade dessutom i obalans så vi fick börja med sempers magdroppar.


♥ Någon dag före jul fick Alicia sin första pyttelilla smaksensation, jag doppade mitt pekfinger i vår köttfärssås & så fick hon smaka. Hon visade varken något gillande el ogillande. Dagen före nyårsafton fick hon smaka på några bebisskedar mosad banan & det var ingen hit =))
Efter det har vi även provat på broccolimos, potatismos, avokado, havregröt, en frukt/grönsaksblandning av pumpa, äpple, blåbär & sötpotatis samt katrinplommon. 
Hon har inte varit överförtjust i något & ibland har hon klökts för fullt, men man märker ändå att hon sakta har börjat vänja sig vid att smaka på olika saker.

♥ Lilla fröken "smidig med sovandet" är inte längre så smidig. Ca 1 vecka före femmånadersdagen vägrade hon att somna om man lägger ner henne :-O Hon vill somna i en famn, i bilen el i vagnen när man är ute & går. Så en del skrik har vi fått uppleva de senaste dagarna. Vi tar dock upp henne för hon skriker hysteriskt, men det är ju inte alltid man kan göra det på sekunden.
Men i övrigt så är hon en ganska så nöjd liten tjej =))
Hon har velat vara uppe lite mer hos oss det sista men det kan ju vara en fas, utveckling eller liknande ?!

♥Alicia jollrar på & gör olika tjutliknande läten & när hon blir uppspelt så rör hon hela kroppen =))

♥ Idag vägde Alicia 7030g & var 62,8 cm lång, hennes huvudomfång var 41,8 cm.
Hon blev även vaccinerad (dos 2) & även den här gången blev det ett illskrik, dock lugnade hon sig lite fortare än förra gången.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar