fredag 9 maj 2014

9 månader

Alicia 9 månader


Den här månaden känns det faktiskt som att det har hänt en hel del med vår lilla prinsessa :)

♥ Den 10/4 fick Alicia sin första tand. Höger framtand i nedre käken

♥ Hon fortsätter att gå upp i "plankan" samt krypställning & det sker ofta. Hon står & gungar när hon står i krypställning. Men efter hennes lumbalpunktion (17/4) så minskade det tyvärr. Hon hade ont & var öm i några dagar efteråt & sen var hon helt plötsligt inte så förtjust i att ligga på magen längre. Så det tog nog ca 1-2 veckor innan hon började med det igen. Nu håller hon på nästan lika mycket som hon gjorde i början av månaden.

♥ Förra månadsdagen, den 9/4, så slutade Alicia att "äta mat" på natten. Det var ett medvetet val från oss & det var lite jobbigt de 2 första nätterna men sen har det fungerat jätte bra !! I samband med hennes undersökning fick hon dock flaskan i 2 nätter, men det berodde på att hon knappt ätit något under de 2 dagarna.

♥ Hon M ljudar för fullt :) Ma ma ma ma ma ma låter de :)

♥ Runt den 14/4 så lyckas hon vid flera tillfällen ta sig från sittande ner till mage utan problem. Detta har hon fortsatt med, men ibland misslyckas det också & då blir hon inte så glad, lilla hjärtat.


♥ Den 27/4 så plockar hon upp 2 stora kulor, en i vardera hand & slår dem mot varandra.

♥ Hennes humör under den senaste veckan har varit lite gnälligare. Annars så är hon ju oftast lugn & nöjd :)
Hon har även börjat göra lite höga Aaaaaa ljud, vilket mina stackars öron inte uppskattar.

♥ Hon tar sig inte direkt fram på något vis men sitter hon på rumpan så ser man ändå att hon kan förflytta sig en liten bit under en längre stund :)

 ♥ Hon använder pincettgreppet ibland

♥ Hon klappar ibland händerna om man ber henne el om man själv klappar händerna

 ♥ Vi har börjat med att lägga henne i hennes säng på kvällarna efter välling, tandborstning & bok. Det har fungerat bra :) Lite gnäll men hon blir inte helt förstörd. Att det fungerar bra beror säkert på att hon sover där på dagarna.

Annars så trivs hon bäst där det är lite liv & rörelse. Att sitta på golvet på öppna förskolan & titta på leksaker & andra barn är en höjdare. Eller att inspektera nya områden & saker.
När mamma, pappa el något av syskonen är med henne & busar & leker är också populärt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar