onsdag 9 april 2014

8 månader

Alicia 8 månader


Fina, fina lilla prinsessa ♥
Redan 8 månader, i åtta månader har du förgyllt vår tillvaro.
Så älskad ♥

 ♥ Idag vägde Alicia 8970 g & var 69,2 cm lång. Hon följer sina kurvor bra.

 ♥ Hon utvecklas precis som hon ska, hon är nyfiken & kontaktsökande. Hittills har hon inte blivit rädd för främlingar. Hon tykänns inte. Det har bara hänt vid 1 el 2 tillfällen & det var ett bra tag sedan.

 ♥ Hon har under månaden som gått tittat efter lampan när man har frågat efter den, dock inte alltid :)
Hon lyssna även på sitt namn & det har hon gjort länge, innan hon blev 7 månader men jag minns inte exakt när det började.....el om jag kanske redan har skrivit om det :) 

 ♥ I början av månaden hittade hon sina händer & fötter, det kan hända att hon har gjort det tidigare, men den här månaden har hon studerat dem ofta & väldigt ingående.

 ♥ I början av månaden så kunde Alicia sitta själv i ca 10-25 sek, den här färdigheten har hon sedan förbättrat & man kan säga att hon sitter nu & har gjort ett litet tag. Visst faller hon ibland men likaväl kan hon sitta & böja sig fram & tillbaka efter leksaker på golvet i ca 20-30 min utan att ramla. Övning ger färdighet !!


 ♥ Den här månaden har Alicia visat att hon verkligen inte bara är en nöjd & glad liten tjej :)
Hon har varit missnöjd till & från, mer än vad hon har varit nöjd. Det är inte heller kul längre att bara sitta i vagnen & titta på medan syskonen leker. Om man promenerar är det helt okej men inte när vagnen står stilla för länge. Då vill hon komma upp. 

 ♥ Läten & tonlägen testats för fullt här hemma, hon "babblar" på så mycket hon kan :)
Hon leker även med sin tunga.

 ♥ Hon har börjat gnugga huvudet fram & tillbaka i sidled både när hon ligger ner på golvet men även om hon sitter i en famn. Jag tror att hon försöker förflytta sig el att hon ibland inte vill sitta i en famn :) När hon ligger på mage så kan hon skjuta sig runtomkring både bakåt & i sidled

 ♥ Nu i slutet av månaden (hennes levnadsmånad alltså, i slutet av mars-början av april) så har hon börjat gå upp i "plankan", hon ställer sig på armar/händer & tår. Även i krypställning, det har hänt några gånger tidigare under månaden me. Men nu i slutet så är det mer kontrollerat & det händer oftare.

 ♥ Sedan Alicia fick sitt första krampanfall så har hon fått sova mellan mig & Tony. Hon äter välling i vår famn på kvällen & sen får hon somna där. Vi bär sedan in henne & lägger i vår säng. Tvärtemot hur vi gjorde med Alva. Vi kommer fortsätta med detta tills utredningen ang hennes epilepsi är färdig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar